Hledat
Filters
Zavřít
RSS

Zápisník příspěvky '2021' 'červenec'

Červenec - Měsíc dovolených a výletů do přírody

Sezóna dovolených a výletů nám právě začíná a je třeba se na ni důkladně připravit. Co by Vám ve vašem zavazadle určitě nemělo chybět? Jednoznačně minerální opalovací krém a přírodní repelent. 

I když v dospělosti na opalovací krémy zas tak moc nemyslíme, tak při delším pobytu na sluníčku, nebo při prudké změně teplot-cesta do zahraničí, bychom na opalovací krém určitě zapomínat neměli. U nás naleznete přírodní opalovací krémy s minerálními filtry, které nezatěžují vaši pokožku a chrání před UVA i UVB zářením. U nás naleznete opalovací krémy značek Alphanova, Attitude, Butterbean, Caltha, Lavera, Nobilis, nebo Weleda. Vybrat si můžete variantu krému v klasické tubě, rozprašovači, nebo i jako tuhou tyčinku v papírovém obalu. Dalším kritériem výběru správného opalovacího krému je SPF neboli Sun Protection Factor, který nám určuje dobu, po kterou  opalovací krém chrání pokožku před UVA a UVB zářením. Proto tedy nutně nemusíte sahat po větším faktoru, ale postačí vám i nižší faktor s častější aplikací. V nabídce máme krémy s faktrory 15, 20, 30, nebo 50. Pro děti, nebo osoby s extrémně citlivou pokožkou můžete vyzkoušet třeba nový dětský opalovací krém Josefínka od Nobilisu.

 

Na našich procházkách lesem, nebo třeba u vody je vhodné mít s sebou i repelent. V dnešní době je na trhu spousta přírodních přípravů proti komárům, klíšťatům a dalšímu otravnému hmyzu. Můžete zvolit sprejový repelent na bázi éterických olejů, nebo si vyrobit svůj za použití stoprocentích eterických olejů. Z těch nejoblíbenějších přirodních repelentů je určitě značka Incognito, která má nyní i novou verzi roll-onu, který usnadňuje aplikaci. Nebo třeba vonné tyčinky proti komárům, které můžete využít při pobytu na zahradě, nebo terase. Dalším oblíbeným pomocníkem proti hmyzu je repelent od Nobilisu, WoodenSpoonu, sprej od značky Effitan, nebo třeba Rozmarýnové mlžení od značky Ondráček

 

Přejeme vám krásný červenec bez spálenin od sluníčka a štípanců od komárů. 

Vaše Brána ke zdraví