Tinktura z pupenů borůvky. Udržování normálního metabolismu glukózy, tuků a bílkovin, podpora kapilárního krevního oběhu včetně očních mikrocév, antioxidační ochranné účinky proti kyslíkovým radikálům, usnadnění průchodu potravy střevním traktem.
Zajímavosti o borůvce
Borůvka je keřík rostoucí v hornatých oblastech Evropy, Sibiře a Spojených států. Největší využití je v podobě chutných plodů, ale také lístky a hlavně pupeny se vyznačují pozitivními účinky na lidský organismus. Účinné jsou v listech flavonoidy, třísloviny, glukokininy s mohutnými antioxidačními účinky. Borůvka pomáhá udržovat normální glykémii i krevní hladinu tuků, příznivě působí na cévy, podporuje krevní oběh. Blahodárně působí na oko i na sliznice trávicí soustavy.
Užívání tinktury
Denní dávka = počet kapek odpovídající hmotnosti člověka rozdělíme na dvě nebo tři denní dávky (např. při celkové hmotnosti 60 kg dávku rozdělíme na 2 x 30 kapek nebo 3 x 20 kapek)