Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl od černého neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají minerály a vitamíny. Zelený čaj obsahuje více tříslovin a má nahořklou chuť. Správnou přípravou (přelití vodou o teplotě 70-80 °C, louhování po dobu 1/2 – 1 minuta) se nahořklá chuť dá zmírnit.
Velmi kvalitní a oblíbená třída čínského zeleného čaje, jehož listy jsou svinuty do drobných kuliček (odtud název). Povzbuzuje a má příznivý účinek na sliznice. Obsahuje fluor, který prospívá zubní sklovině.
1 čajovou lžičku čaje přelít 0,25 l vody o teplotě 60-80 °C (vodu uvést do varu a pak nechat zchladnout cca 3 min.) Louhovat 2-3 minuty, poté scedit.
Čínský zelený čaj Gunpowder
BIO /Pasta z pražených mandlí.
BIO /Pasta z pražených arašídů s křupavými kousky.
BIO /Javorový sirup s jemnou chutí a světlou barvou.