Šetrně pasterované pyré s 80% podílem jablečné a 20% jahodové dřeně. Voňavé a sladké jahody jsou jahody bohaté na vitamin C a mangan důležitý pro kosti a hojení.
Jahody jsou symbol začínajícího léta a s Ovocňákovým pyré si letní chutě můžete užívat třeba každý den. V Ovocňáku si pro naše pyré a mošty vybíráme jen české a slovenské jahody a ty kombinujeme s jablky ze sadů oblasti kolem česko-slovenského pomezí. Prostě česko-slovenská lahůdka!
Jahody jsou zdrojem řady důležitých vitaminů. Obsahují třeba mocný antioxidant vitamin C a to v podobné míře jako třeba citrusy. Dále obsahují kyselinu listovou a beta-karoten, základní kámen pro syntézu vitaminu A, dalšího antioxidantu. V menší míře se v jahodách nacházejí i některé vitaminy skupiny B a vitamin E. Jahody jsou také bohaté také na kyselinu listovou a draslík, navíc žádné tuzemské ovoce neobsahuje tolik manganu.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.