Neodolatelněsladké a kyselé zároveň, takové je pyré z malin. Maliny jsou nejen oblíbeným ovocem českého léta, ale také jsou účinnými antioxidanty. Ve spojení s 80 % jablečné a 20 % malinové dřeně vznikne vyvážená chuť léta, kterou si můžete dopřávat po celý rok.
Osvěžující a osobitou chuť malinového pyré ocení nejen děti, ale i dospělí. A to i ti největší přesnídávkoví gurmáni!
Ne nadarmo najdeme jejich keře na mnoha českých zahradách a během léta i v oblíbených dezertech. Díky pyré od Ovocňáku si ale jejích neodolatelnou chuť můžete užívat po celý rok.
A nejen chuť. V těchto tmavě červených plodech se skrývá i spousta zdraví. Čím jsou zralejší, tím jsou silnější antioxidant a pomáhají bránit stárnutí organismu. Zvyšují také obranyschopnost těla a fungují protizánětlivě. A hlavně - tento lék prostě skvěle chutná!
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.