Jste milovníci dobrého pečiva? Pokud ano, seznamte se s Pečivákem.
Jedná se o povoskovaný vak na pečivo, který se s láskou postará o Váš chleba a další pekařské výtvory :)
Máme velkou radost, že si získal takovou oblibu u vás i u nás.
Proč ho máme tak rádi?
- Udrží pečivo déle čerstvé (prodlouží životnost o 3-5 dní oproti normálu)
- Jedná se o kompromis mezi utěrkou a igelitový pytlíkem
- Oproti obyčejné utěrce redukuje přísun vzduchu, tudíž nedochází k rychlému vysychání
- Oproti igelitovému sáčku je však trošičku propustný, takže pečivo neplesniví
- Je napuštěný směsí panenského včelího vosku, jojobového oleje a stromové pryskyřice - je tak omyvatelný a přirozeně antibakteriální
- Je jednoduchý na použití i údržbu
- Je na něj krásný pohled :)
Jak je velký?
- Malý Pečivák od Vobrousku má rozměry 27x25 cm.
-
Je ideální do domácností, kde žijí 1-2 lidé a ke štěstí nepotřebují mít velké bochníky chleba :)
Můžete si tak do něj zabalit menší typy chlebů, případně části těch větších. Pojme rovněž až 5 rohlíků.
Vhodný je také na svačinky s sebou. Dost toho pojme a díky šírokému vstupu se i lehce omývá.
Jak se používá?
- Aby docházelo k požadované ochraně pečiva, je nutné pečivák správně používat, ale nebojte je to lehké jako facka a navíc popsané na štítku s produktem.
- Jde hlavně o důsledné uzavírání. V ideálním případě jej při každém použití nechte chvilinku pootevřený, ať se lehce vyvětrá.
Jaký rozdíl mezi povoskovaným vakem a povoskovaným plátnem?
- Materiálově žádný, pouze tvarový - vak je ze 3 stran sešitý. Není univerzální odpověď, co je lepší. Oboje má svoje.
- Hlavní výhoda povoskovaných vaků je ještě jednodušší používání a možnost uchovávat opravdu hodně pomoučněné pečivo. Mouka snižuje lepivost našich plátýnek a tím pak dochází k menšímu utemování pečiva. U pečiváku mouka na pečivo nevadí. Naopak standardní Vobrousky nabízejí širší využití (tzn. i mimo pečivový sektor). Rovněž jsou o něco málo jednodušší na omývání.
- Záleží tak opravdu na osobních preferencích :)