Hledat
Filters
Zavřít
Ovocné plátky s komplexní chutí černého rybízu
Výrobce: Ovocňák
Dostupnost: Skladem
Kód: 8592809002672
€1,25 s DPH

Skvělá malá svačinka na doplnění energie kdykoli a kdekoli si vzpomenete. Svačinka plná vápníku a železa se zajímavou chutí v podobě ovocných plátků, které obsahují 80 % jablečné dřeně a 20 % dřeně z černého rybízu, přesně tak, aby chuť plátků byla vyvážená.

Černý rybíz není u mnoha dětí nejoblíbenější letní ovoce kvůli jeho kyselosti a komplexnější chuti. Zkusili jste z něj ale mošt? Když ho ve správném poměru (u Ovocňáku 1:4) zkombinujete se sladkými jablky, dostanete snack, který bude chutnat dětem i dospělým a díky němuž si doplní důležité vitaminy a minerály.

Černý rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P, který pomáhá především od křečových žil a s udržováním správné konzistence krve. V černém rybízu najdeme i vitaminy skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.

Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy.

O značce

Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.

Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.

Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.

Skvělá malá svačinka na doplnění energie kdykoli a kdekoli si vzpomenete. Svačinka plná vápníku a železa se zajímavou chutí v podobě ovocných plátků, které obsahují 80 % jablečné dřeně a 20 % dřeně z černého rybízu, přesně tak, aby chuť plátků byla vyvážená.

Černý rybíz není u mnoha dětí nejoblíbenější letní ovoce kvůli jeho kyselosti a komplexnější chuti. Zkusili jste z něj ale mošt? Když ho ve správném poměru (u Ovocňáku 1:4) zkombinujete se sladkými jablky, dostanete snack, který bude chutnat dětem i dospělým a díky němuž si doplní důležité vitaminy a minerály.

Černý rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P, který pomáhá především od křečových žil a s udržováním správné konzistence krve. V černém rybízu najdeme i vitaminy skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.

Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy.

O značce

Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.

Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.

Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.

Energetická hodnota 1391 kJ/327,5 kcal
Tuky 0,51 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,09 g
- z toho mononenasycené mastné kyseliny 0,11 g
- z toho polynenasycené mastné kyseliny 0,29 g
Sacharidy 79,1 g
- z toho cukry 68 g
Vláknina 12 g
Bílkoviny 1,62 g
Sůl 0,01 g
Napište vlastní recenzi
  • Pouze registrovaní uživatelé mohou psát recenze
*
*
Špatný
Vynikající
*
*
*