Skvělá malá svačinka na doplnění energie kdykoli a kdekoli si vzpomenete. Sladkost a jemnost hrušek kombinovaná se svěží kyselostí jablek v hruškových ovocných plátcích, které obsahují 80 % jablečné a 20 % hruškové dřeně, přesně tak, aby chuť plátků byla vyvážená.
V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, ale i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Jsou také dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminů a minerálů je v hruškách ještě větší než v jablkách. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza, díky tomu jsou plátky ideální pro doplnění energie po sportu nebo při dlouhém výletě. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.