Skvělá malá svačinka na doplnění energie kdykoli a kdekoli si vzpomenete. Tradiční české švestky skvěle podporují trávení, takže švestkové ovocné plátky, které obsahují 80 % jablečné a 20 % švestkové dřeně, budou skvělou svačinkou na cesty.
Švestky jsou typicky české ovoce. To nejen proto, že rostou hojně na českých zahrádkách, ale běžné jsou i v lidové slovesnosti. A “švestičky z naší zahrádky” snad už zlidověly jako symbol nevinného úplatku. Ale co zkusit uplatit švestkovými plátky od Ovocňáku? To můžete celoročně, a když darujete zdraví, tak se tomu snad ani nedá říkat úplatek, ale dárek, ne?
Švestky jsou bohaté na vitamin E a mají vysoký obsah minerálních látek. Velmi dobře pomáhají při střevních problémech a zácpě, podporují funkci ledvin, jater a krevního oběhu.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.