Skvělá malá svačinka na doplnění energie kdykoli a kdekoli si vzpomenete. Osvěžující, trpká chuť višní se skvěle doplňuje se sladkými jablky v ovocných plátcích, které obsahují 80 % jablečné a 20 % hruškové dřeně, přesně tak, aby chuť plátků byla vyvážená.
Višně spolu s třešněmi a jahodami patří k prvnímu zralému letnímu ovoci. Ale na rozdíl od jahod jsou neprávem trochu opomíjené. Přitom jejich rafinovaná chuť nadchne i ty, kdo si na sladké nepotrpí. Hodí se do džemů, koláčů... A do plátků.
Jejich kyselost kombinovaná se sladkými jablky z nich dělá příchuť, která bude chutnat dětem i dospělým. Višně navíc obsahují celou řadu minerálních látek jako jód, draslík, vápník, hořčík a fosfor. Obsahují také železo, zinek a měď. A také spoustu vitaminu C.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.