Krémové pyré z 50 % jablečné a 50 % hruškové dřeně s hustou konzistencí a sladkou chutí je skvělé na doplnění energie a tekutin zároveň.
Hruška, do které se zakousnete jako do másla a vyteče sladká šťáva. Dali byste si? Tak zkuste naše pyré, protože právě z takových ho vyrábíme. Je husté a krémové, a přitom svěží a vyvážené. To díky tomu, že do něho kombinujeme hrušky několika odrůd. A jeho popíjením si ještě dopřejete spoustu zdraví v každé sklence!
V hruškách se totiž nachází důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Jsou také dobrým zdrojem minerálů: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminu a minerálů je v hruškách ještě větší než v jablkách. Mimo to jsou známé vysokým obsahem sacharidů, a to především fruktózy, a díky tomu je Ovocňákův hruškový mošt ideální třeba na doplnění energie po sportu. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.