Pepř je "více než jen kýchací prášek". K získání bílého pepře se sklízí černé zcela zralé plody a poté jsou cca týden namočeny ve vodě. Mesocarp - vnější obal se přitom rozpadne a odtělí se tím od endocarpu. Zatímco obal obsahuje především cukr a ovocné aromatické látky, je celková ostrost ukryta v endocarpu. Bílý pepř tím pádem obsahuje celkovou ostrost černého pepře a je méně aromatický.
Loupaná semínka černého pepře mají jemnou ovocnou vůni a dlouhotrvající ostrou chuť. Bílý pepř se skvěle hodí na drůbež, ryby, a především do bílých omáček.
Kvůli jeho ostrosti by se ale měl dávkovat s obezřetností! Přesně víme, kde náš pepř roste. Přidávejte až ke konci vaření.
Pepř bílý celý bio - Piper nigrum
BIO /Fazole červená ledvina ve slaném nálevu. Vhodná pro okamžitou konzumaci a rychlou přípravu pokrmů.
BIO /Vařená cizrna ve slaném nálevu.
BIO /Směs luštěnin - červená fazole ledvina, šarlatová fazole, bílá fazole, cizrna.
BIO /Bílé fazole ve slaném nálevu.